زعفران، ادویهای رایج و محبوب است که از گلی بهنام زعفران بدست میآید. اسم علمی آن Crocus sativus میباشد، و میتوان کلاله آن را خشک کرده و طی فرایندی تبدیل به ادویهای ارزشمند کرد، زعفران از نظر وزنی، با ارزشترین ادویه است. این رشتههای نازک، معمولا نارنجی متمایل به قرمز بوده و با دست، از گلهای زعفران به دقت جدا میشوند. این گیاه معطر بهخاطر قابلیتش برای رنگ و طعم دادن به غذا، همراه با فواید خاصش برای سلامتی، بسیار پرطرفدار است. ترکیب ارگانیک منحصربفرد زعفران، آن را تبدیل به یک افزودنی قدرتمند در رژیم غذاییتان کرده است، زیرا حاوی بیش از ۱۵۰ ترکیب متغیر شامل کاروتنوئیدها، سافرانال، کروستین، آنتیاکسیدانها و سایر مواد بیوشیمیایی همراه با مواد معدنی و ویتامینها میباشد که برای سلامت انسان ضروریند.
رایج ترین شکل زعفران، مدل خشک شده یا پودری آن است، اما شما میتوانید مکملهای زعفران را هم از برخی از فروشگاههای خوراک گیاهی تهیه کنید. تنها مقدار کمی از این چاشنی کافیست تا از فوایدش بهرهمند شوید، و بیشترین میزانی که باید روزانه مصرف نمایید، بین نیم تا یک گرم از این ادویه با ارزش است.
از زعفران میتوان برای ماساژ، انواع سوپ، نوشیدنیهای گرم یا داروهای تلخ استفاده کرد. میتوانید زعفران را در بیشتر فروشگاههای غذایی ارگانیک و خواروبارفروشیها پیدا کنید، و قرصهای مکمل آن هم در عطاریها موجود است. حالا نگاهی دقیقتربه این گیاه جادویی میاندازیم تا پرده از فواید بیشمارش برداریم.