مقایسه پسته تازه و خشک

توصیه مهم ما به مردم این است که همیشه خوردنی های تازه بخورند مثلا وقتی میوه های تازه در دسترس است چرا باید آبمیوه های بسته بندی شده بخورند یا آجیل های خشک شده و ویتامین های فرآوری شده مثل میوه، سبزی را به صورت تازه بخورند چون مواد خشک شده حتما حاوی سم و مواد افزودنی است و هم منفعت های بیشتری دارد.
به عنوان مثال پسته را در نظر بگیرید، پسته خام و تازه در زمان و فصل خود وارد بازار می شود و سرشار از ویتامین و خواص طبیعی است اما همین پسته وقتی که از فصلش می گذرد و بعد از یکسال یا دو سال به صورت خشکبار وارد بازار می شود هم خواص اولیه خود را از دست داده است و هم احتمال وجود سم افلاتوکسین و مواد مضر دیگر در آن افزایش می یابد.
به طور کلی معلوم نیست پسته بعد از فصل آن در چه شرایطی فرآوری و نگهداری می شود و حتی اگر در یخچال نگهداری شود، به خاطر وجود رطوبت در یخچال احتمال ایجاد سم افلاتوکسین که یک سم خطرناک و بیماری زاست در آن وجود دارد چه برسد به اینکه خارج یخچال باشد و این مسئله برای انواع دیگر خشکبار نیز وجود دارد.
یا در مورد آبمیوه ها باید گفت ما چند نوع آبمیوه داریم، یک نوع آبمیوه خالص و تازه است که معمولاً اگر در شرایط بهداشتی تهیه شود، مشکلی ندارد اما انواع دیگر آبمبوه های بسته بندی وجود دارد که رقیق می شود و برای ماندگاری طولانی مدت از مواد نگهدارنده در تولید آن استفاده می شود.
قطعاً آبمیوه های بسته بندی خواص میوه تازه را ندارد و حتی به علت داشتن مواد نگهدارنده می توانند مضر هم باشند، ضمن اینکه احتمال تقلب در تولید این آبمیوه ها هم به هر حال منتفی نیست و اگر در تولید این اقلام تقلب صورت گرفته باشد که دیگر وضعیت بدتر می شود.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع غذا و دارو وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که شما می گویید مردم میوه تازه بخورند ولی اخیراً گفته می شود مردم مثلاً سیب را با پوست نخورند چون باقیمانده سموم دارد، توضیح داد: نه من این را قبول ندارم، سیب را می توان با پوست خورد اگر مقداری واکس روی آن باشد یا احیاناً چربی روی آن باشد با یک شست و شوی مناسب و حداکثر اگر چرب باشد با مقدار کمی مایع ظرفشویی و بعد آب کشی تمیز می شود و می توانند سیب را هر میوه دیگری را بخورند و لذتش را ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0